Duurzaam bouwen

Alt Text

Als u kiest voor duurzaam materiaal bij het verbouwen van uw woning of bedrijfspand, dan kiest u voor kwaliteit. Naast het grote voordeel dat duurzaam materiaal een lange levensduur heeft, zorgt het ook voor een lagere milieubelasting. En dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw uitgaven.

 

Energie besparen

Tijdens het (ver)bouwen kunt u diverse keuzes maken voor duurzaamheid. U kunt kiezen voor waterbesparend sanitair, hergebruik van hemelwater of goede dakisolatie. Onze medewerkers denken met u mee, geven handige tips en uitgebreid advies. Onder andere voor het juiste materiaal om energie te besparen, hoe u zuiniger omgaat met water en wat u kunt doen om bij te dragen aan een beter milieu. Hieronder worden enkele voorbeelden toegelicht.


Waterbesparend sanitair

U kunt op meerdere manieren energie besparen op het gebied van sanitair, zoals bij het spoelen van uw toilet. Vroeger was er voor één spoeling circa 12 liter water nodig. Door de introductie van de spoel-stop functie en later de 2-toets spoeling worden enorme hoeveelheden water bespaard. Door deze innovatie wordt per spoelbeurt 6 tot 9 liter water bespaard.

Een andere manier voor het besparen van water is het gebruik van een waterbesparende douchekop en/of handdouche. Een waterbesparende douchekop en/of handdouche geeft hetzelfde comfort als een normale douchekop. Omdat het water wordt verneveld, voelt het hetzelfde als bij een normale douchekop. Maar door de tegendruk, die een waterbesparende douchekop aan de watertoevoer geeft, wordt er minder water afgenomen.

Dakisolatie

De meeste warmte verlaat de woning via het dak. Als u toch plannen heeft voor het verbouwen of renoveren van uw dak, neem dan direct de mogelijkheden voor duurzame isolatie door met onze medewerkers. Wist u bijvoorbeeld dat onze reflecterende dakbedekking de binnen-temperatuur drie tot vijf graden minder doet oplopen?

 

Hergebruik regenwater

Daarnaast zijn er ook diverse opties om regenwater te hergebruiken. Het opgevangen water kan onder andere benut worden voor toiletspoeling, uw wasmachine en voor tuinbesproeiing. Voor meer informatie over duurzaam wonen kunt u altijd contact opnemen. Wij geven u advies en kiezen de juiste materialen voor uw milieuvriendelijke woning of (kantoor)gebouw.

Voordelen duurzaam bouwen

Op korte termijn is duurzaam materiaal vaak iets duurder. Op langere termijn haalt u het verschil in kosten bij het verbouwen er gemakkelijk uit door de lange levensduur van het materiaal en door lagere energiekosten. Duurzaam bouwen heeft diverse voordelen. Hiermee kiest u voor:

  • Energiebesparing
  • Zuinig met natuurlijke hulpbronnen
  • Een beter milieu
  • Lagere energierekening
  • Behaaglijke temperaturen
  • Op lange termijn waardevastheid voor beleggers, eigenaren en gebruikers