Duurzaam bouwen

Alt Text

Als u kiest voor duurzaam materiaal bij het verbouwen van uw woning of bedrijfspand, dan kiest u voor kwaliteit. Naast het grote voordeel dat duurzaam materiaal een lange levensduur heeft, zorgt het ook voor een lagere milieubelasting. En dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw uitgaven.

 

Energie besparen

Tijdens het (ver)bouwen kunt u diverse keuzes maken voor duurzaamheid. U kunt kiezen voor zuinige cv-ketels, zonneboilers, hergebruik van hemelwater of goede dakisolatie. Onze medewerkers denken met u mee, geven handige tips en uitgebreid advies. Onder andere voor het juiste materiaal om energie te besparen, hoe u zuiniger omgaat met water en wat u kunt doen om bij te dragen aan een beter milieu. Hieronder worden enkele voorbeelden toegelicht.


Verwarming en warmwatervoorziening

U kunt op meerdere manieren energie besparen. Een zuinige cv-ketel slaat bijvoorbeeld minder vaak aan en zorgt voor een goede warmteverdeling. Wij werken enkel met energiezuinige HR-ketels van Atag en Vaillant. Goed onderhoud zorgt ervoor dat een cv-ketel optimaal blijft werken, zodat er weinig warmte verloren gaat en er minder energie nodig is om dezelfde warmte te behouden.

Het is mogelijk om uw cv-ketel te combineren met een zonneboiler. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen en zorgt ervoor dat water al opgewarmd is op het moment dat u het nodig heeft. Zodra er te weinig warm water uit de zonneboiler komt, springt uw c*v-ketel alsnog bij. Een andere optie is het installeren van een douche WTW (warmteterugwinning). Hierbij wordt de warmte van het wegstromende water gebruikt om toevoerwater voor te verwarmen.

Dakisolatie

De meeste warmte verlaat de woning via het dak. Als u toch plannen heeft voor het verbouwen of renoveren van uw dak, neem dan direct de mogelijkheden voor duurzame isolatie door met onze medewerkers. Wist u bijvoorbeeld dat onze reflecterende dakbedekking de binnentemperatuur drie tot vijf graden minder doet oplopen?

 

Hergebruik regenwater

Daarnaast zijn er ook diverse opties om regenwater te hergebruiken. Het opgevangen water kan onder andere benut worden voor toiletspoeling, uw wasmachine en voor tuinbesproeiing. Voor meer informatie over duurzaam wonen kunt u altijd contact opnemen. Wij geven u advies en kiezen de juiste materialen voor uw milieuvriendelijke woning of (kantoor)gebouw.

Voordelen duurzaam bouwen

Op korte termijn is duurzaam materiaal vaak iets duurder. Op langere termijn haalt u het verschil in kosten bij het verbouwen er gemakkelijk uit door de lange levensduur van het materiaal en door lagere energiekosten. Duurzaam bouwen heeft diverse voordelen. Hiermee kiest u voor:

  • Energiebesparing
  • Zuinig met natuurlijke hulpbronnen
  • Een beter milieu
  • Lagere energierekening
  • Behaaglijke temperaturen
  • Op lange termijn waardevastheid voor beleggers, eigenaren en gebruikers